Saturday, July 30, 2011

Bersantai bersama Ben Ashaari di malam minggu !!



Amacam cantik tak pelamin ni??





Owhh!! Ini bukan kisah pelangin anganku musnah eaaa...sengaja nak tayang kat korang  gambar yang disnap semasa jenjalan kat Pesta Floria Putrajaya baru2 ni...kenangan terindah beb. First time tengok pesta bunga-bungaan camtu...hatiku pun turut berbunga bunga cinta gak rasanya...dan flora cinta pun bersemi...hahaha.

Gambar di atas ni aku snap di dalam salah satu ruang pameran Floria 2011 tu...pavillion ape ntah nama tempat tu aku pun dah lupa. Suasana dalam ni agak suram kerana ruang yang tertutup dan hanya disinari cahaya lampu jer. Pemandangan kat dalam tu memang cukup indah & menarik dengan pelbagai rekabentuk daripada bunga bungaan...suasana yang redup & harum mewangi memang romantik habis la wa cakap lu...

Tapi untuk capture gambar2 ni sikit punya susah wooo!! Nape?? Sebab ramai giler orang dok bergambar...bersesak2 ko...siap kena que tunggu giliran lagi tu. Setiap kali snap ada jer kepala orang la, belakang orang la, tangan orang la, buntut orang pun ada...haishhh!! Boleh dikatakan semua anggota badan orang la yang masuk dalam gambar aku...hehehe. Tapi akhirnya dapat gak snap gambar yang bebas daripada orang2 yang merosakkan pemandangan itu...:)

Gambar ni diambil guna kamera digital biasa je...tu pun member punya...hehehe. Kualiti gambar ni takde la sehebat DSLR Abg Ben kita tu tapi kira orait la ni kan. Lagipun aku bukan pro pun dalam bab2 snap gambar ni...memang haram tak tau apa, main tangkap muat camtu jer...yang penting ada gak gambar bleh buat kenangan dah kira ok la kan...hehehe. Tapi yang tak bestnya selepas tu aku dah tak bleh nak snap2 lagi pemandangan indah2 kat situ sebab bateri kamera aku mati...uwwwaaa!! 



22 comments:

Nor Shazana said...

cantek. :)


http://shahimarzone.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-jom-tengok-sini.html

BiNtaNg HaTi said...

@nor shazana...tq tp tak berapa jelas sangat sebab dalam tu agak suram, guna kamera digital biasa je dan kebetulan bateri kamera pun dah low time tu...:)

Azzah said...

yang pelamin merah putih tu cantik..style..singgah sini..

BiNtaNg HaTi said...

@azzah...memang cantik..rase time tu juga nak naik bersanding kat atas tu...hahaha

aima mazlan said...

cantik!
aima pun suke pelamin tu~
:)

BiNtaNg HaTi said...

@aima...suka eaa...bleh la buat pelamin camtu bila nak sanding nanti...hehehe

AMMAR YASIR said...

Pergh!!!! Pelamin, cantik gila

Yumida said...

cantik nyer pelamin tuuuuu!
taman tema kt bwh pon bez..leh duduk ker kat situ?

salam ziarah n happy berblogging yer,..

Aina said...

gambar cantik dan bahasa menarik:)

BiNtaNg HaTi said...

@ammar yasir...jgn org yg tengok jadi gila dah la yea...hehehe

BiNtaNg HaTi said...

@yumida...bleh pandang jer la...duduk2 dilarang sama sekali...:)

BiNtaNg HaTi said...

@aina...gambar tu cantik sbb yg tukang reka tu kreatif & inovatif maka hasilnya indah dipandang mata..tak gitu??

Lelord said...

cantik la kombinasi merah putih kan

BiNtaNg HaTi said...

@lelord...yupp!! memang cantik tambah2 semua guna roses & bunga hidup yg segar...berseri seri...:)

mirah said...

idea untk your kawin nnt..hehe

BiNtaNg HaTi said...

@mirah...cantekkk idea...hahaha

missina said...

cantiknya gmbr tu,,semua pakai bunga fresh kan?wahhh klu dah layu tu camne,,,nak kene tukar2 la smpi hbs pesta tu,,,huhuhu,,

BiNtaNg HaTi said...

@missina...ha'ah, semua pakai bunga hidup...tak pasti la tentang tu tp masa BH pi tu sehari sblm floria tu berakhir, bunga bungaan masih fresh lagi...:)

DoodleLicious said...

eh, tak perasan plak ada carpet bunga aritu

BiNtaNg HaTi said...

@doodlelicious...maybe sebab ramai sgt orang kot, BH pun tak sempat round habis gak hari tu...

PeRmAtA bIrU said...

cantik la pelamin pertama tu... huhu.. bestnya...

BiNtaNg HaTi said...

@permata biru...apa yg best tu..hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...