Wednesday, August 3, 2011

Perrgghh !! Aku ada nama Jepun la...korang ada??

Hai guys !!

Selamat malam semua...buat pe memalam ni?? Sedang khusyuk membelasah juadah berbuka puasa tadi ke?? Apa kata sambil makan2, lepak2 tu meh kita belajar bahasa Jepun...hehehe. Best tau...rugi korang tak cuba. Ilmu ni Sifu Adha ajar kat FB tadi...meh kita tulis nama sendiri dalam Bahasa Jepun cemana lak bunyi nyer...^_^

TRY YOUR NAME IN JAPANESE


              A = ka              
B = tu
C = mi
D = te
E = ku
F = lu
G = ji
H = ri
I  = ki
J = zu
K = me
L = ta
M = rin
N = to
O = mo
P = no
Q = ke
R = shi
S = ari
T = chi
U = do
V = ru
W = mei
X = na
Y = fu
Z = zi

Haaa...dah tau kan huruf2 dalam Bahasa Jepun tu...then type your Japanese name...aku pun nak try gak ni..cemana gamak bunyi nyer yer...hehehe.
BINTANG HATI = TUKITOCHIKATOJI RIKACHIKI
Amacam?? Cantik kan kan nama kat atas tuuuu...hehehe. Korang punye apa pulak...jommm kita share sama2...cuba tau jangan tak cuba...:)
 

6 comments:

iMBobo said...

kirintumotumo :)

Pak Pis said...

wahhh Sat sat.....arrr
NoKaMe NoKiAri...uit...cam best je bunyi die,...cam jepun tulin la...

BiNtaNg HaTi said...

@iMbobo...bunyi cam sumo la plak...hehehe

BiNtaNg HaTi said...

@pak pis...ha'ah la best je bunyi dia...:)

BeloG MTT said...

MTT = Rinchichi .. Hikhik =)

BiNtaNg HaTi said...

@MTT...comeyy gak bunyi tu...hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...