Thursday, August 4, 2011

Golden Churn...dah sah sah harammm !!

Assalamualaikum kawan2 sekalian...:)

Kepada cik kak, cik adik, cik abang dan cik2 yang sewaktu dengannya yang dok sibuk belek2 bahan untuk masak juadah burbuka nanti & buat kuih muih hari raya tu meh singgah sini jap baca info yang aku nak kongsi ngan korang semua ni...ini PENTING tau!!



Haaaa...nampak tak gambar kat atas tu?? Mentega jenama Golden Churn ni telah disahkan oleh Jakim & Jais bahawa produk tersebut tidak halal kerana mengandungi DNA babi. Maka terjawablah sudah status halal haram mentega Golden Churn selama ni dan memang sah2 la haram untuk digunakan oleh umat Islam. So, lepas ni kalau nak masak menu yang memerlukan guna mentega tu sila2 lah bertukar kepada jenama lain yea...banyak lagi jenama lain kan...yang aku tau guna marjerin planta je...:)




Gambar2 & info ni aku dapat daripada DTS-CMG.


7 comments:

kotak bulat said...

kb tak penha guna bnda ni.. hehe..tp kalau da tau haram, jd perlulah jgn beli

BiNtaNg HaTi said...

@kotak bulat...sama la kita, kenal marjerin planta je...hehehe

BeloG MTT said...

Alaaaaaaaa,baru nak beli guna buat kek.. :(

BeloG MTT said...

Packing yang dalam bentuk pat segi tu pon jenama yang sama ker ekk ?

BiNtaNg HaTi said...

@Belog MTT..kena tukar jenama lain la nampak gaya nyer..yg pat segi tu x pasti la, tp rasa cam jenama lain je...nak sahih kena tanya yg pakar masak la ni sbb dorang expert & familiar ngan bahan2 masak ni...:)

dylla abas said...

thanks 4 de info :)

BiNtaNg HaTi said...

@dylla abas...sama2..insyaAllah utk kebaikan kita bersama sbg umat Islam...:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...