Monday, August 1, 2011

143...I Love You!!

Salam penuh keceriaan & selamat malam all...:)

I love you...tetiba lak aku jatuh cinta malam ni...huahuahua. Mmuuaahh!! cayang korang semua. Happy lak tengok nombor follower aku malam ni. Terima kasih pada semua dan tahniah kepada follower bertuah yang menjadi pengikut aku yang ke 143 tu...meh la ramai2 p skodeng dak comey ni...:)


Pink Diva



Bila tengok angka follower tu tetiba aku teringat kisah seorang member ni...dan2 rasa nak tergelak sampai tergolek2 saat ini. Ada kisah di sebalik angka 143 tu. Kisahnya camni...ada la sorang member baik aku ni...dia sering berkongsi cerita & meminta pendapat aku dalam bab2 cinta nih. Kiranya aku ni doktor cinta dia la konon...padahal aku sendiri pun tak pernah bercinta...kuang3. Camne tuh?? Sepatutnya dia yang ajar aku bahasa cintan cintun ni kan...almaklumlah orang banyak pengalaman suka duka bercinta la katakan...hahaha.

Suatu hari tu aku ngan dia dok chatting YM...banyak la cite yang kami sembangkan dari masalah remeh temeh sampai la masalah ekonomi negara...maklumlah dah lama tak jumpa kan. Sorang di Timur...sorang di Utara...jadi telefon dan alam maya inilah yang menjadi penghubung antara kami. Dalam dok rancak2 bersembang tu tetiba terpacul kenyataan daripadanya...

Aku rasa confius la wehh...pakwe aku ni dop romantik la, tak pernah ucap pun perkataan i love u ke...aku cinta pada mu ke...dia tu sayang kat aku ke tak ni??

So, aku selaku doktor cinta tak bertauliah ni terus mengeluarkan nasihat2 yang bernas lagi power la kat dia kan...muahaha..

Alaaa...biasa la lelaki...kalau bukan mat bunga bukan dia reti nak bagi ayat berbunga2 bak cinta melankolia tu...kalau tak diucapkan tak semestinya dia tak cinta & sayang ko wessss...

Haaa...lebih kurang camtu la ayat penyedap hati yang aku bagi kat dia...pastu dia habaq mai lagi...

Tapi kan...aku pelik la nape selalu dia ucap 143 kat aku?? Selalu dia cakap 143 sebelum letak gagang tepon bila habis bercakap ngan aku...pelik la pakwe aku nih....

Adessss...time tu gak aku bantai gelak sakan sambil peluk2 my Mr. Teddy...rase nak sekeh jer kepala minah tu...huhuhu. Boleh2 plak dia yang otai dalam bab cintan cintun ni tak tau makna 143 tu apa...lepas aku cite kat dia makna 143 tu stand for i love you...barulah dia tau & kami bantai gelak pastu...tapi itu semua tinggal kenangan...mereka berdua takde jodoh dan member aku pun kembali single sekarang ni...bila mengimbas kisah tu kami selalu tergelak...hahaha. Tu la kan...lain kali nak bercinta tu belajar dulu bahasa cinta...harap jer ko otai konon tapi hampeh gak...bercinta bagai nak rak 143 pun tak tau...keh3.

Selamat berpuasa kepada semua yea...jangan ponteng2 tau...peace!!

p/s : marah makcik tu kalu tau aku kutuk dia pasal hal ni...tapi ada aku kesah...sebab dia tak tau pun link blog aku ni...muahaha!!



4 comments:

kotak bulat said...

dlu pun kb tak tau 143 ni apa..hehehe..kwn yg bgtau..

Lieyly ︱ Alia said...

HAHAH , nsib acik tau 143 tuh :D

BiNtaNg HaTi said...

@kotak bulat...sama la kita tp kdg2 pengalaman kwn2 memberi kita pengalaman juga walaupun tak pernah mengalami sendiri...hehehe

BiNtaNg HaTi said...

@liely alia...amboii achik kemain lagi yer...:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...