Tuesday, November 22, 2011

Sos HP & Sos Tabasco TIDAK HALAL


Salam penuh keceriaan untuk semua...:)

Sedang buat ape tu?? Meh singgah sini jap meh...alaaa mai la jap. Aku bukan nak promote barang pun...jual barang pun tak...cuma nak kongsi info yang diperolehi daripada blog DTS-MAT GEBU semasa blogwalking tadi. Kalau sebelum ini kita dikejutkan dengan status Mentega Golden Churn yang sah2 haram kerana mengandungi unsur babi, sekarang melibatkan sejenis sos pula. Sos HP dan Sos Tabasco telah disahkan oleh JAKIM mengandungi DNA babi.






Hmmm...sekarang ni memang banyak makanan yang diragui status halal haramnya. Jadi kawan2 semua berhati2 la yea kerana makanan ini akan jadi darah daging kita. Semoga kita semua dipelihara daripada sebarang malapetaka kelak. Gambar di bawah ini adalah rupa sos tersebut. So, kalau terjumpa sos ini dijual di mana2 pasaraya tu please take note okey!!








credit info & gambar >>> DTS-MAT GEBU

2 comments:

Bulan Syurga Firdaus said...

mmm tq3 gd informtn :)

BiNtaNg HaTi said...

most welcome...sharing is caring right...:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...