Tuesday, November 29, 2011

Pengalaman pertama kali tengok bola di stadium


Salam penuh keceriaan untuk semua...:)


Amacam syok tak cuti selama 3 hari ni?? Serius penat beb, aku asyik jenjalan je sepanjang cuti ni. Actually takde plan pun nak jenjalan ke mana2 cuma nak santai2 dan rehat2 kat umah je. Namun sebaliknya berlaku...ada je aktiviti setiap hari tapi semuanya tak dirancang...tapi semuanya best...:)

Haaaa...salah satu aktiviti yang aku buat sepanjang cuti ni adalah menonton perlawanan bola sepak di stadium. Sepatutnya entri ni semalam aku updatekan tapi tak larat sebab penat sangat. Baru taip dua tiga patah badan dah surrender...mata pun dah tak larat nak buka. Hari ni pun tak sempat nak update sebab pi jenjalan lagi temankan my hero beramah mesra ngan binatang2 kat zoo negara. Pheww...penat2...huhuhu. Lupakan dulu cite pasal aktiviti hari ini sebab aku nak cite pasal semalam punye kisah.

Cite pasal bola ni...semalam buat pertama kalinya aku masuk stadium dan duduk menonton secara secara live perlawanan bola sepak. Hari ini dalam sejarah tu beb. Entah camne aku boleh terjebak ikut dorang pi tengok bola kat stadium tu. Sebelum ni dok memekik menyorak bagai nak rak kat umah je...hahaha. Plan asal pi jenjalan kat Times Square je...pastu ubah lokasi pi makan2 kat KLCC plak. Gendang gendut tali kecapi, kenyang perut suka hati...apa lagi dorang teruskan plan nak tengok bola. Alih2 dah sampai Stadium Bukit Jalil. Layankan aje la...nak buat camne nak balik pun tak boleh kan stereng bukan kat tangan aku...huhuhu.



Semalam perlawanan antara Malaysia vs Bahrain. Sebelum ni aku teringin dan ada niat gak nak tengok bola secara live ni sebab nak rasa macam mana suasananya dalam stadium tersebut. Dan ternyata sangat meriah!! Teruja dan jakun sekejap berada di tengah2 orang ramai yang pelbagai ragam. Bunyi bising usah cakap la...sebenarnya aku tak tahan dengan bunyi serunai ke apa yang dipanggil dengan benda alah tu, memang menyakitkan telinga. Rasa cam nak pecah gegendang telinga aku yang senipis kulit bawang ni...adesss!! 

Itulah gelagat penyokong2 yang penuh semangat memberikan sokongan kepada pasukan Harimau Malaya. Dan yang lebih mengujakan aku adalah orang putih pakai jersi harimau malaya...bangga siot tengok orang luar sokong pasukan Malaysia. Aku suka tengok aksi pasukan Ultras Malaya...aksi dorang memang best. Penyokong2 yang lain pun sporting turut mengikut aksi pasukan Ultras Malaya. Bab perlawanan semalam aku tak nak ulas, tang tu bagi pada yang pakar aje la. Tapi aku rasa puas hati dengan perlawanan semalam. 

Walaupun Malaysia kalah, aku tetap bangga dengan sokongan penyokong2 yang turun ke stadium meniupkan semangat kepada pemain2. Ramai juga la yang datang memberikan sokongan, bak kata member aku sebelum ini nak tengok yang datang stadium boleh dibilang dengan jari. Terima kasih kepada korang semua especially Zali member yang tukang sponsor tiket kitorang semalam. Tq juga kepada Amin dan Rajan yang turut join menemani. Seronok kan memekik bersorak siap melompat2 lagi saat gol djaringkan...hahaha...satu pengalaman baru bagi aku. Thank you guys...^_^









4 comments:

Lieyly ︱ Alia said...

xajak acik...ahaha !

nk tgok nazmi faiz..
nak tgok wan zack haikal..ahaha !

CikHoneyBee said...

wow. best nye dpt tgk live

BiNtaNg HaTi said...

@achik...sengaja xmo ajak, takut kacau daun...hahaha

ahhaa..best kan nazmi main...

BiNtaNg HaTi said...

@CikHoneyBee...memang best, aura dia berbeza ngan tengok kat tv..tp sy x jelas gak tengok sbb x bawa kaca mata..rabun..x plan pun nak tgk bola mlm tu..huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...