Sunday, November 20, 2011

Jawapan untuk Oshin


Salam penuh keceriaan untuk semua...:)

Aucakkk?? Kabare?? Agak lama juga aku tak update blog ni kan...mood lari. Dek bosan ditinggalkan sendiri lagi tempoh hari aku telah membawa diri ke PD selama beberapa hari. Lappy & berukband ditinggalkan je kat umah..so memang cuti la dari 'mengonlinekan' diri buat sementara waktu. Ditambah pula dengan kepenatan melanda diri so mood untuk blogging memang di tahap zero. 

Banyak kisah tercipta di PD...tapi tang tu nanti aku cerita kemudian okey. Kali ni aku cuma nak menjawab soalan yang telah ditag oleh Oshin. Sebenarnya dah lama Oshin tag benda ni tapi tak menyempat2 nak jawab...sori yea dear...nampaknya masa begitu mencemburui diriku...ececehh. Fuhhh...banyak gak soalan daripada Oshin ni siap ada peraturan yang perlu diikuti lagi. Jom cekidout...


Rules:
  • You must post these rules.
  • Each person must post 11 things about themselves in their journal.
  • Answer the questions the tagger set for you in their post. And create eleven new questions for the people you tagged to answer.
  • You have to choose 11 people to tag and link them to the post.
  • Go to their page and tell them you have tagged him/her.
  • No tag backs.
  • No stuff in the tagging section about 'You are tagged if you are reading this' you legitimately (a.k.a really, trust, with all honesty) have to tag 11 people.

11 perkara tentang diriku :

1.   Seorang wanita...pstt..ada juga orang panggil aku bro...adesss!!
2.   Anak ke-4 dari 7 orang adik beradik
3.   Suka baca novel & korea movie
4.   Seorang yang happy go lucky & suka senyum...:)
5.   Suka makan coklat...yummyy!!
6.   Tak suka orang yang mungkir janji & pantang kalau tak menepati masa
7.   Hanya ada akaun FB dan Tagged...takde twitter atau skype
8.   Cintakan kedamaian...menentang kekerasan & kezaliman
9.   Minat lagu2 slow rock tahun 90an
10. Suka warna kuning & hijau
11. Sangat sayang pada kucing



Soalan dari Oshin untuk diriku :

1.   Nama glamer? 
Bintang Hati la...hahaha...nama E-syue kot, glamer di kalangan anak buah. Sebenarnya nama tu panggilan kepada Cik Su tetapi masa kecik2 anak buah pelat nak sebut jadi sebutan dorang bunyi 'isu'...melekat la la panggilan tu sampai sekarang...isu pun isu la janji hadooo...hehehe

2.   Asal mana? 
Pasir Mas, Kelantan. 

3.   Umur berapa?
Aisehmannn..lebih tua dari Oshin la...akak 5 tahun lebih tua dari Oshin...tapi rasa cam sweet seventeen lagi...weeee~~

4.   Status terkini? 
Single & still available...*wink wink*
      
5.   Pendapat tentang blog oshin?
Simple but nice...sweet pinky colour gitu...best memang takleh challenge ngan blog akak ni dik oiii... 

6.   Tempat menarik yang pernah dilawati? 
Sabah negeri di bawah bayu...banyak tempat2 menarik kat sana.

7.   Nama blog anda?
My Sweet Corner...http://nukilanrasahatiku.blogspot.com...rajin2 la singgah eaaa...:)

8.   Masih belajar atau sudah berkerjaya?
Dah lama grade dan sekarang sudah berkerja...

9.   Kalau belajar kat mana, kalau keje sebagai ape?
Study kat Universiti Malaysia Sabah...sekarang kerja sebagai Pen. Pegawai Perangkaan di Jabatan Perangkaan Malaysia.

10. Pengalaman pahit?
Hmmm...saat kena fitnah oleh mereka yang sengaja nak menjatuhkan kita & dikhianati oleh mereka yang kita anggap sahabat...hancur berkecai hati....huhuhu.

11. 5 tahun akan datang, ape yang anda yakin boleh dicapai?
Mempunyai kerjaya yang mantap & memiliki keluarga yang bahagia...^_^




Okey DONE. Semua persoalan telah terjawab. Tapi rasanya aku takleh nak ikut semua rules seperti di atas tu. Blur2 tak tau nak tanye apa satu hal...pastu tak tau nak tag pada siapa. 11 orang tu ramai beb!! Sebenarnya aku tak berapa suka ngan acara tag mengetag ni sebab tak semua orang suka kan. Tapi setakat ni alhamdulillah, kalau kena tag tu aku join je...sekadar memeriahkan suasana...peace no war & happy blogging...:)


p/s : kalau ada sesape sukarela nak jawab soalan cam kat atas tu dipersilakan...nanti korang tinggalkan link kat sini yea...senang2 boleh la aku pi skodeng jawapan korang...boleh gak berkenalan lebih rapat ngan blogger lain kan...hehehe.


6 comments:

Oshin said...

thanks kak sudi jawab hihi oshin tak kisah pon kalau tak jawab...sekadar memeriahkan majlis je hahaha

best nye keje gomen kan...oshin lom ada rezeki lagi nak dapat...then next year baru nak ke sabah...first time in my life hihihi

Bulan Syurga Firdaus said...

alhamdulillah slmat bhujg mingu.. :)

p/s : bulan bintang x serupe 3x he2

BiNtaNg HaTi said...

@oshin...akak pun sama gak nak memeriahkan suasana gak..tp ok gak kan boleh kenal lbh dkt lg dgn blogger lain..hehehe

best ke?? kalau dah masuk dlm tu baru tau best ke tak..lgpun akak bukan staf tetap kat situ...huhuhu

woww!! best tu..pi bercuti ke?? akak pun teringin gak nak pi ziarah keluarga angkat kat sana tp x tau bila...lum ada rezeki lg ni...mybe one day...:)

BiNtaNg HaTi said...

@bulan syurga firdaus...cuti2 hujung minggu, rehatkan diri...:)

opkoz la x sama...bentuk pun dah lain2 kan...hahaha

Lieyly ︱ Alia said...

wuuu best jgk dpt tau srba sikit pasal along :D

hehehe !

BiNtaNg HaTi said...

weee..ler achik baru tau meh?? ingatkan lama dah tau..huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...