Sunday, October 30, 2011

Penyu menangis lagi...

Salam penuh keceriaan untuk semua...:)

HAHAHAHA...bagi aku gelak dulu yer sebelum sambung entri. Aku tau malam ni mesti ada yang senyum lebar sampai ke telinga kan?? Dannn...mesti ada gak yang masam mencuka kan?? Ni semua dek penangan final Piala Malaysia sebentar tadi. Rata2 semua teruja untuk saksikan perlawanan Sang Rusa vs Sang penyu...hobin jang hobin & peteh ganu peteh. Hahahaha...aku sebenarnya nak tergelak besar malam ni bukan sebab ganu kalah tetapi dek gelagat housemate aku yang dua orang nih. Aku bukan penyokong kedua2 pasukan tersebut tapi dalam hati aku sokong team nogori malam ni...hehehe. Sejak dari awal permainan aku agak nogori menang malam ni...ternyata ramalanku benar belaka...ececehh.

Aku pun excited juga sebenarnya nak tengok bola malam ni...tapi aku join tengok separuh masa pertama jer...pastu aku angkat kaki masuk bilik layan fb...hehehe. Bukan sebab pasukan yang aku sokong tak dapat masuk final tetapi housemate aku yang berdua ni semua oghang ganu...jadi rasa nyer korang leh bayangkan la betapa excited nyer mereka itu. Mula2 aku layan jer game tu...rilek jer. Time sang rusa menyerang aku memang rasa happy giler tapi takde la sampai terjerit2...senyum je tak perlu kata apa2...pastu dok tahan gelak dalam hati tengok ekspresi muka member berdua tu. Nak gelak guling2 beb rasa nyer...sabo je la...hahaha. 

Hajat di hati memang nak layan game sampai habis...namun hajat tu tetiba terbantut. Tak tahan dengar dorang dok beri arahan kepada pemain2 dan menjadi pengulas sukan yang tak bertauliah tu...terus hilang mood. Pergghhh!! lagak cam jurulatih la plak dorang ni...padahal bukan nyer deme tu dengar apa yang dikabo tu...keh3. Haishhh!! potong stim sungguh la dorang ni.

Masuk bilik on lappy layan fb, balas komen kat wall...pastu dok chat pasal bola gak ngan sorang member geng perak. Dari dalam bilik aku dapat dengar dengan jelas lagi sorakan...pekikan...ulasan dorang tu. Cam nak runtuh jer umah saat Terengganu jaringkan gol...bagi can je la kat dorang kan meraikan gol pertama...dalam hati aku berkata2...satgi kena la demo tuh. Tapi aku bukan anti ganu yea...kang tak pasal2 kena serang ngan oghang ganu...aku cuma seronok ngan gelagat member berdua ni haaa...

Aku ikuti jugak perkembangan melalui update status member2 fb. Tiba saat nismilan menyamakan kedudukan...yesszzzaaa!! i like...hahaha...tetiba senyap umah cam dilanggar garuda. Aku keluar jap pi ambik air masak & sempat jenguk dorang yang penuh rasa kecewa...ingat nak bahan jer dorang tu tapi kesian la plak nak tengok penyu menangis...huahuahua.

alahaiiii...penyu menangis lagi malam ini...sob sob sob...

Lebih parah lagi gol kedua nismilan telah menambahkan frust menungging dorang berdua. Mula2 aku heran gak la nape dorang senyap jer kat luar tu tapi umah sebelah lak dok terjerit2...rupa2 nyer penyu hampir tewas di tangan rusa. Hadoiiii...punya la sadis aku tengok muka masing2...lum habis game lagi dorang dah tukar chanel lain...pastu terus off tv masuk bilik...hahaha. Jangan la gundah gulana kengkawan tahun depan ada lagi. Apapun tahniah kepada juara Piala Malaysia tahun ini...hobin jang hobin...jangan marah yer penyokong Terengganu especially my housemate Zila & Zura...semoga lena diulit mimpi malam ni...:)


p/s : credit picture to oris isme <<< tido dalam senyum jang malam ni yo...hehehe

6 comments:

Ain Syazana said...

gomo kelate gomo haha!

BiNtaNg HaTi said...

xleh nak gomo la smlm angah...geng peteh je umah ni..dop rok 2 lawan 1...hahaha

Ain Syazana said...

haha xpo next time kite gomo :D

BiNtaNg HaTi said...

yeahhh2...kita gomo ngan nismilan nanti...:)

aleen aiden said...

keh3.yg buat xbes tu dengar citer dorang bergado kat luar smpai ade yg terbaring atas jalan.haishh

BiNtaNg HaTi said...

@aleen aiden..omak aiii!! ganas tu sampai terbaring atas jalan, takde semangat kesukanan kalau camtu..huhuhu

tp member berdua tu x bergaduh cuma dorang nyanyi lagu patah hati jer...syahdu jer aku dengar time dorang nyanyi...sampai hari ni aku bahankan dorang sambil tujukan lagu patah hati...muahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...