Monday, September 5, 2011

Puasa sudah..raya pun sudah..berkeje la plak kita

Salam penuh keceriaan untuk semua...:)

Puasa dah berlalu...raya pun sudah...sekarang tibalah masa back to the future normal. Apalagi berkoje la kita. Ada yang masih beraya sakan kan tapi aku dah tercongok kat opis hari ni. Hmmmm...jasad jer dok kat opis fikiran masih kat kampung plus mood raya lagi. Bak kata rakan sekerja Si Amir tu...tubuh jah dok cokoh sini, fikiran merioh dok gi umah terbuko lagi...huhuhu. 

Hari ni ofis masih lagi lengang dan sunyi. Ramai lagi yang masih bercuti di kampung. Bos2 pun ramai lagi yang takde. Malas nyer nak keje tapi keje berlambak2 depan mata ni. Rasa penat dan mengantuk pun tak hilang lagi ni menempuh perjalanan yang jauh dari Kelate ke Putrajaya...adoyyaaiii. Nasib baik ler tak menempuh jem yang teruk sepanjang perjalanan semalam. Kalau tak kenyang jer la makan jem tanpa roti di atas jalan raya. Dah serik beb stuck dalam jem...huhuhu.

Selepas beberapa hari bercuti di kampung rasa takde mood plak nak kembali berkerja. Pagi tadi dah keluar tanduk malas nak pi keje hari ni...hehehe. Nasib baik la semangat yang tinggal saki baki ni masih kuat menghapuskan duri2 palas yang baru nak tumbuh dalam diri ini...haishhh dugaan betul la. Jommm raya...ehhh koje koje koje...berkoje la kamu sebelum kamu dikerjakan...wawawa. Okbai...nak sambung keje balik.



6 comments:

Nor Fadila Rosli said...

hehe..selamat bekerja jangan malas-malas..:)
ila singgah sini..:)

BiNtaNg HaTi said...

hehehe..hati masih kat kg lg ila, cenggitu ler jadi nyer...kemalasan melanda...:)

Lieyly ︱ Alia said...

selamat hri raya along :)
rindu along ngn angah..

hee , kena buang mlas tuh :D

Edy Zaidi said...

salam hari raya ke-9..

keje rajin2 yer..jgn nak mengular je..:p

BiNtaNg HaTi said...

selamat merdeka raya achik..miss u 2,3,4,5...hehehe..along dah buang malas tu jauh2 pun...:)

BiNtaNg HaTi said...

@edy zaidi..salam merdeka raya, yeszzaa!! mood rajin dah kembali ni...hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...