Wednesday, February 8, 2012

Cerita Cuti Cuti Malaysia

Salam penuh keceriaan untuk semua...:)

Haishhh!! Apa nak jadi ler ni, asal buka blog jer mood asyik ke laut...baru jer start nak menaip mood ke laut wehhh...adeiii. Saat ini aku dilanda kebosanan tahap cipan suda ni...seminggu jugak la aku kena tinggal dek dorang ni. Boring siot cam patung bernyawa jer kat umah ni. Housemate aku tu kalau dah balik kampung tak hengat nak balik sini dah...kalau tak genap seminggu memang tak sah, sabor je la aku kat uamh ni sensorang...huhuhu.

Empat hari cuti memang membosankan tambah2 lak kena tinggal sensorang kat umah ni. Kalau ada teman tu ok la jugak kannnn, at least boleh la borak2 gosip2 mengimbau nostalgia lama...hehehe. Ni tak asyik tgk dinding...tgk tv...naik cemuh dah aihhh. Hmmm...cuti hujung minggu dua hari tu takde la aku tengok dinding & tv je...aku mengemas umah...hambek ko habis satu umah aku kemas. Mau terkejut dinasour geng umah aku nanti tengok suasana dah berubah wajah...weeeee. Penat tapi puas hati tengok keadaan rumah yang kemas dan bersih...sorry geng aku dah buang apa yang tak patut kat umah kita tu...:)

Cuti sempena Maulidur Rasul & Thaipusam pulak aku menghabiskan masa kat rumah abangku di Bangi. Yesszzaa!! Hilang bosan dok kat sana sebab bz melayan karenah anak buah yang sorang tu. Hmmm...tetiba rindu lak ngan my hero lil otomen tu...dua hari ni asyik dok berkepit ngan dia jer. Macam2 karenah dan ragam tapi cukup menghiburkan hati ngan kaletahnya yang nakal tu. Petang tadi bawa dia jenjalan kat Taman Botani Putrajaya, memandangkan hari ni kakak ipar lupa nak beli roti jadi acara memberi makan ikan tak dapat ditunaikan...cian lak tengok muka seposen lil otomen tak dapat bagi makan ikan...hahaha. Tapi lepas tu dia lak yang dera kami, ajak jenjalan kat taman tu siap nak daki bukit panjat tangga lagi. Hadoiii...mengah gak la nak daki tangga tu satu persatu...dia rileks jer siap lari2 lagi...semput aku wehhh, dah lama tak buat aktiviti2 lasak ni. 

By the way, best gak kalau korang nak beriadah kat Taman Botani tu...macam2 aktiviti boleh buat. Suasana pun tenang aman damai...memang sesuai la ngan jiwa aku yang suka kehijauan & kedamaian ni...ececehh. Biasanya aku tak explore pun taman tu just temankan anak buah dok baling2 roti pada ikan2 kat kolam tu jer tapi hari ni jauh sikit berjalan...hahaha. Dah lama dok Putrajaya tapi aku sendiri pun tak pernah jalan2 kat sini...sadis betul kan padahal dekat jer ngan umah...adess. 

Hari ni ramai pengunjung yang datang tak seperti hujung minggu biasa, maybe ambik kesempatan cuti2 Malaysia ni bawa family bersiar2 kot. Macam2 aktiviti dorang buat...ada yang piknik, ada yang berfotografi, ada yang jalan2 menikmati keindahan alam, ada yang dating & macam2 lagi la. Tapi siyes best buang masa kat situ kalau nak dibandingkan lepaking di mall...kalau ada masa tu boleh la datang berkunjung, konpom korang tak menyesal punye...:)



Ni ler my hero dak encem...lil otomen...:)






 

4 comments:

shiema sufian said...

comel comel. SHiema tak pergi jalan mana mana pon. hanya meluankan masa di rumah bersama keluarga sahaja (:

BiNtaNg HaTi said...

shiema..lagi best tu meluangkan masa ngan keluarga, cuti kali ni sy x balik kg sbb minggu lps baru dtg KL...:)

Bulan Syurga Firdausi said...

rumah kemas, dpt p jln2, dpn kuar peluh, dpt lyn lil otomen mmm best3 hehehe

BiNtaNg HaTi said...

firdaus..dok sorang2 kat umah memang x best..tp dpt melayan karenah lil otomen memang bessssttt...hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...